TOP 10 VERY IMPORTANT GK GK QUESTIONS

   TOP 10 VERY IMPORTANT GK QUESTIONS 



1.  WHO WAS THE FIRST GOVERNOR OF INDIA ?

ANS - LORD WILLIAM BENTICK 


2.  WHO WAS THE FIRST GOVERNOR OF INDEPENDENT INDIA ?

ANS - LORD LEWIS MOUNTBATTEN. 


3.  WHAT IS THE TIME TAKEN BY SUNLIGHT TO REACH EARTH ?

ANS - 8 MIN 16 SECOND.


4.   NAME THE GALAXY WHICH IS NEAREST TO OUR GALAXY MILKYWAY ?

ANS - ANDROMEDA. 


5.   WHO WAS THE FIRST WOMAN PRIME MINISTER OF INDIA. 

ANS - INDRA GANDHI 


6.   WHO WAS THE FIRST WOMAN CHIEF MINISTER IN INDIA. 

ANS - SUCHETA KRIPLANI .


7.    WHICH IS THE LARGEST STATE IN INDIA ?

ANS - RAJASTHAN 


8.    WHICH IS THE SMALLEST STATES IN INDIA ?

ANS - GOA 


9.    WHO IS THE CITIZEN OF INDIA ?

ANS - PRESIDENT 


10.  WHO IS THE 2 nd CITIZEN OF INDIA? 

ANS -   VICE - PRESIDENT

Post a Comment

0 Comments