TOP 10 GK QUESTIONS FOR STUDENTS

TOP 10 GK QUESTIONS FOR STUDENTS 

1.   WHO IS THE 3rd CITIZEN OF INDIA ?
ANS - PRIME MINISTER 

2.    WHEN THE INDIAN PEOPLES CELEBRATE INDEPENDENCE DAY ? 
ANS - 15 AUGUST 

3.    WHEN WE CELEBRATE OURSELVES INDIAN REPUBLIC DAY ?
ANS - 26 JANUARY

4.     WHAT IS THE TOTAL NUMBER OF CHARACTERS IN THE HINDI ALPHABET  ?
ANS - 52

5.      WHO IS THE COMPOSER OF THE INDIAN NATIONAL SONG ? 
ANS - BANKIM CHANDRA CHATTERJEE 

6.      HOW MANY SPOKES IN THE NATIONAL FLAG OF INDIA ?
ANS - 24 SPOKES

7.      WHAT IS THE NATIONAL SONG OF INDIA ?
ANS - VANDE MATARAM....

8.      WHAT IS THE NATIONAL FLOWER OF INDIA 
ANS - LOTUS 

9.     WHO IS THE FRIST FEMALE CHIEF JUSTICE OF INDIA ?
ANS - FATHIMA BEEVI 

10.    HOW MANY MONTHS IN EVERY SINGLE YEAR ?
ANS - 12 MONTHS 















Post a Comment

0 Comments